Bea Johnson

Bea Johnson

Bea Johnson su šeima gyventi be atliekų pradėjo prieš dešimt metų. Nuo tada atliekos, sukaupiamos jų namų ūkyje per metus, telpa vos į vieno litro stiklainį. Dalydamasi savo patirtimi tinklaraštyje ir bestseleriu tapusioje knygoje „Namai be atliekų“ (ji išversta į daugiau kaip 20 kalbų, o „Amazon“ svetainėje pirmauja knygų apie atliekų problemą kategorijoje), Bea inicijavo pasaulinį judėjimą „Gyvenimas be atliekų“ ir toliau įkvepia augančią bendruomenę gyventi paprastai ir imtis priemonių prieš nereikalingą švaistymą ir šiukšlinimą.

Savo metodiką B. Johnson grindžia 5 principais: „Atsisakyk, sumažink, panaudok dar kartą, perdirbk, kompostuok – tik tokia eilės tvarka.“ Bea griauna visuomenės stereotipus įrodydama, kad gyvenimas be atliekų gali būti ne tik stilingas, bet ir naudingas sveikatai, padeda sutaupyti laiko ir pinigų. Ji skaito pranešimus universitetuose, korporacijų renginiuose ir konferencijose visame pasaulyje, yra kviečiama tokių garsių įmonių ir institucijų kaip „Google“, „Pixar“, „Adobe“, TEDx, Europos Parlamentas ir Jungtinių Tautų Organizacija. Bea pasiekimų sąraše – 11 tarptautinių turų, ji skaitė pranešimus daugiau kaip 35 šalyse 6 žemynuose. B. Johnson dalyvavo daugybėje televizijos laidų, pavyzdžiui, „The Today Show“, figūravo publikacijose, pavyzdžiui, žurnale „People“. Motyvuotą, optimizmu trykštančią B. Johnson leidinys „The New York Times“ pavadino Gyvenimo be atliekų žyne. Ji yra įtakingiausia gyvenimo būdo be atliekų atstovė, apdovanota didžiuoju „The Green Awards“ prizu. Bea yra prancūzė, šiuo metu su šeima ji gyvena Mil Valyje, Kalifornijoje.

Skaityti daugiau
Perskaičiau
Autorės knygos
 
Elena Favilli ir Francesca Cavallo

Elena Favilli ir Francesca Cavallo

Elena Favilli yra apdovanojimų pelniusi žurnalistė ir žiniasklaidos verslo ekspertė. Ji dirbo žurnale „Colors“, leidybos įmonėje „McSweeney’s“, Italijos visuomeninėje televizijoje, italų dienraščiuose „Il Post“ ir „La Repubblica“. Ji įgijo semiotikos magistro laipsnį Bolonijos universitete (Italija), studijavo skaitmeninę žurnalistiką Kalifornijos universitete Berklyje. 2011 metais kartu su Francesca Cavallo ji sukūrė pirmąjį „iPad“ žurnalą vaikams – „Timbuktu Magazine“. Ji yra „Timbuktu Labs“ įkūrėja ir vadovė. „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ yra jos penktoji knyga vaikams.

Francesca Cavallo yra rašytoja ir apdovanojimų pelniusi teatro režisierė. Ji įgijo teatro režisūros magistro laipsnį Paolo Grassi dramos meno mokykloje Milane (Italija). F. Cavallo yra uoli socialinė inovatorė, įsteigusi „Sferracavalli“ – Tarptautinį tvarios vaizduotės festivalį Pietų Italijoje. 2011 metais ji kartu su Elena Favilli įsteigė „Timbuktu Labs“ ir yra šios įmonės kūrybos direktorė. „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ yra jos septintoji knyga vaikams.

Skaityti daugiau
Perskaičiau
Autorės knygos
 
Sweet Root

Sweet Root

Šios istorijos pasakotojas – restoranas Sweet Root, jaunų ir entuziastingų žmonių komanda, kasdien renkanti prisiminimus iš praeities, vaikystės ir išgirstų istorijų, ir jose ieškanti paprasto atsakymo, kas apibūdintų mūsų gastronomines tradicijas. Dalis šios istorijos vyksta restorano darže – daugelis ingredientų į Sweet Root atkeliauja tiesiai iš jo lysvių. O taip pat – kasdien bendraujant su ūkininkais, sūrininkais, malūnininkais, herojais, kurie aprūpina geriausiais produktais ir unikaliomis istorijomis. Savita filosofija, gimusi iš noro sugrąžinti pasididžiavimą Lietuva, ir nugula į tikrumo bei nuoširdžių emocijų kupinas lėkštes.

Skaityti daugiau
Perskaičiau
Autoriaus knygos
 
Ieva Šidlaitė

Ieva Šidlaitė

Kultūros istorijos magistrė, po studijų triukšmingame Vilniuje pabėgusi gyventi į miškų apsuptą vienkiemį Neries regioniniame parke, vadinamąjį Slėnį. Čia iš miesto šurmulio ji išnėrė į visai kitokią kasdienybę: rūko apgaubtas pievas, gyvybės pilnus miškus ir iššūkių kupiną, visiškai naują virtuvę. Įkvėpta gamtos, autorė pradėjo domėtis valgomaisiais laukiniais augalais ir tikro maisto gamyba. Iš pradžių savo žinias taikė gamindama šeimai, bet ilgainiui Ieva sukaupė pakankamai patirties, kad galėtų ja pasidalyti su kitais. Dabar apie tradicinę virtuvę, fermentaciją, rauginimą ir valgomuosius laukinius augalus Ieva ne tik rašo straipsnius, bet savo patiekalais vaišina Slėnyje esančių svečių namų lankytojus, organizuoja mokymus ir rengia kasmetinius vasaros seminarus.

Skaityti daugiau
Perskaičiau
Autorės knygos